Rajzpályázat eredményhirdetése

Budapest Főváros XVII. kerületi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Mátyás királyról szóló mese illusztrációja rajzpályázatának eredményhirdetése 2018. november 12-én zajlott le a 17. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium épületében.

Mátyás király a magyarok és a horvátok közös királya volt, 2018-ban ünnepeltük trónra kerülésének 560. évfordulóját. Az igazságos Mátyás királyról szóló meséket minden gyerek és felnőtt kedveli. A horvát népmeséknek is kedvelt szereplője „Kralj Matija”.

A zsűri a kidolgozottságot, tartalmat, eredetiséget és a technikát értékelte. Az alábbi eredmények születtek:

1-2. osztályosok:

I. helyezett Bagosi Boglárka

Jó felületkitöltésű kompozíció, nagyok és arányosak az emberek. Erőteljes dekoratív színhasználat.II. helyezett Cséplő Balázs

Vidám, karakteres figurák. A háttérbe rajzolt várnak köszönhetően erőteljes térhatás.III. helyezett Vingoe Olivia

Kedves, arányos emberek és állatok. Minden részletében kidolgozott munka.3-4. osztályosok:

I. helyezett Györke Hanna Róza

Szép, áttekinthető vízfestmény. A pontos festésnek köszönhetően nincs a kép az akvarelltől idegen fekete vonalakkal kihúzva. Láthatóvá tette a dallamot!

II. helyezett Juhász-Balogh Júlia

Igen jó felületkitöltésű kompozíció, dinamikus egyensúly. Szép a fa ábrázolása, a ruházaton sok finom árnyalatot sikerült kikevernie a vízfestékkel.

III. helyezett Kostenszky Valéria

Az álom jelenet megjelenítéséhez jól kihasználta az álló formátumból adódó lehetőségeket. Igazi történet-mesélő kép kifejező emberábrázolással.És még néhány további a remekművek közül

Gyuris Fanni

Harasztosi Zsófia

Ördög Áron

Poch Dóra

Szentesi Viktória

Szakkay Virág

Rákosmenti Horvát Nemzetiségi Önkormányzat - tel.:+36/20 528-26-60 email: info(kukac)rakosmentihorvatok.hu