Keresztúr Szövetség diáktalálkozója Lovranban

A Keresztúr nevű települések Szövetségének tagjaként 2016-ban Rákoskeresztúr rendezi a Keresztúr-találkozót. A „nagy” Keresztúr-találkozót évek óta diáktalálkozó előzi meg, melyen a Keresztúr nevű települések iskoláinak tanulói vesznek részt. Rákosmente Önkormányzata az idei diáktalálkozót 2016. május 23-26-ig az Adriai-tenger partján fekvő Lovranban szervezte meg, amellyel több mint tízéves jól működő testvérvárosi kapcsolatot ápol. A két autóbusznyi résztvevő a Medveja Kempingben kapott elhelyezést. A gyerekek számára szervezett vetélkedő komoly előzetes felkészülést igényelt, de a gyerekek nagyon szépen szerepeltek, köszönhetően a felkészítő tanároknak. A programban szerepelt még hajókirándulás, Fiume (Rijeka) és Lovran megtekintése, esti városnézés Abbáziában (Opatija), hazafelé menet pedig a Plitvicei-tavak megtekintése. Ágoston Gergely úr sokat segített a kirándulások megszervezésében és egész idő alatt a csoportot kísérte.

Lovran Önkormányzata szeretettel és érdeklődéssel fogadta a Keresztúr nevű települések Szövetségének igen nagy létszámú delegációját. Branislav Petković alpolgármester úr, Nataša Miljak a Képviselőtestület elnöke és Silvana Stiglić a Nemzetközi Bizottság tagja köszöntötte a Keresztúr nevű települések vezetőit. A kellemes hangulatú beszélgetés során minden polgármester pár mondatban bemutatta a települését.

A XVII. kerületi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Simon Míra részt vett a diáktalálkozó megszervezésében és lebonyolításában.

Rákosmenti Horvát Nemzetiségi Önkormányzat - tel.:+36/20 528-26-60 email: info(kukac)rakosmentihorvatok.hu